Як відшкодувати у Польщі VAT, сплачене в країнах ЄС

Заявки на відшкодування VAT у Польщі подаються до 30 вересня, наступного за роком, в якому компанія набула право на відшкодування VAT, сплаченого за кордоном, за період, який не перевищує один календарний рік та не менше трьох календарних місяців.

Тривалість періоду залежить від мінімальних сум, які можуть бути застосовані. Якщо вимога про відшкодування відноситься до періоду погашення, який є меншим за календарний рік, але не менш як три місяці, сума заявленого відшкодування VAT не може бути меншою ніж 400 євро або її еквівалент у національній валюті. З іншого боку, якщо вимога про відшкодування відноситься до періоду погашення календарного року або решти календарного року, сума VAT не може бути меншою ніж 50 євро або її еквівалент у польських злотих.

Для відшкодування VAT, сплаченого у країнах ЄС, необхідно оформити окремий пакет довіреностей на бухгалтера.

При підготовці документів необхідно надати оригінали документів, що підтверджують оплату товару чи послуги з VAT. Слід пам'ятати, що в кожній країні інший розмір VAT, тому ми завжди рекомендуємо складати реєстр з документів і в окрему колонку виписувати розмір VAT, що вказаний в платіжному документі.

Термін повернення суми VAT до 180 днів.